PRAVILNIK O UPORABI PIŠKOTKOV

Pravilnik o uporabi piškotkov

 

PRED UPORABO TEGA SPLETNEGA MESTA NATANČNO PREBERITE TA PRAVILNIK O PIŠKOTKIH.

 

  1. Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki vsebujejo črke in številke in se lahko namestijo v vašo napravo, ko obiščete spletno mesto ali uporabljate aplikacijo. Piškotke uporabljamo za izboljšanje vaše izkušnje na naši platformi, pri čemer upoštevamo vaše želje. Če na primer na številnih spletnih mestih za e-trgovino dodate predmet v spletno nakupovalno košarico, ne da bi dokončali postopek izstopa, lahko naslednjič, ko obiščete isto spletno mesto, vidite isti predmet v nakupovalni košarici. To je primer, kako se piškotki uporabljajo za pomnjenje vaših nastavitev. Brez uporabe piškotkov bo vaša izkušnja na naši platformi manj prilagojena. Za več informacij o piškotkih obiščite www.allaboutcookies.org.

 

  1. Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotki opravljajo različne funkcije, vključno z olajšanjem navigacije in shranjevanjem vaših nastavitev, da vam prikažejo ustrezno vsebino in izboljšajo vašo splošno uporabniško izkušnjo.

Uporabljamo piškotke:

za upravljanje vaših nastavitev in izboljšanje nekaterih funkcij naše platforme. To lahko vključuje zbiranje informacij o datumu in času vašega obiska, zgodovini brskanja in vaših jezikovnih preferencah. Za podporo varnostnih ukrepov in odkrivanje morebitnih goljufivih dejavnosti.

Za analizo načina dostopa do naše platforme ali njene uporabe in njene učinkovitosti. Te informacije uporabljamo za vzdrževanje, delovanje in nenehno izboljševanje naših storitev.

Za prikazovanje oglasov, ki so za vas ustrezni, nam piškotki pomagajo urejati oglase, ki jih vidite, in meriti njihovo učinkovitost.

 

  1. Katere vrste piškotkov in drugih tehnologij uporabljamo?

Naša platforma uporablja naslednje kategorije piškotkov in tehnologij:

Trajni piškotki - ti piškotki so shranjeni v brskalniku vaše naprave in se uporabljajo vedno, ko obiščete našo platformo. Ti piškotki nam pomagajo, da si zapomnimo nastavitve in preference uporabnikov ter jim tako olajšamo naslednji obisk naše platforme. Ti piškotki na primer zagotovijo, da se uporabnikom ni treba ponovno prijaviti. Prav tako zabeležim jezikovne preference uporabnikov ob naslednjem obisku.

 

Sejni piškotki - to so začasni piškotki, ki ostanejo v arhivu piškotkov vašega brskalnika, dokler ne zapustite naše platforme. Informacije, ki jih prejmemo s pomočjo teh piškotkov, nam pomagajo analizirati vzorce spletnega prometa, kar nam omogoča prepoznavanje in reševanje težav ter zagotavljanje boljše izkušnje brskanja.

Oglaševalski piškotki - ti piškotki nam pomagajo zagotavljati ustrezne oglase za vas, meriti uspešnost oglaševalčeve kampanje z analizo interakcije z oglaševalčevimi oglasi. Pomagajo nam na primer prešteti, kolikokrat so uporabniki kliknili na oglaševalčev oglas in obiskali oglaševalčevo spletno mesto.

Poleg tega v naši platformi uporabljamo spletne svetilnike, ki so majhne grafične slike (znane tudi kot "pikselske oznake" ali "jasni GIF-i"). Uporabljajo se v povezavi s piškotki za prepoznavanje uporabnikov in njihovega vedenja.

 

Naša platforma lahko vsebuje sklice (povezave) na spletne strani ali aplikacije tretjih oseb, tudi naših partnerjev. Upoštevajte, da lahko tudi te spletne strani tretjih oseb uporabljajo piškotke. Teh spletnih mest tretjih oseb ne nadzorujemo in nismo odgovorni za piškotke, ki jih nastavijo ali do katerih dostopajo. Če kliknete na eno od teh referenc ali aplikacij, upoštevajte, da ima vsaka od njih svoj pravilnik o piškotkih. Zato si pred uporabo drugih spletnih mest ali aplikacij preberite pravilnik o piškotkih.

 

  1. Ali imamo na naši platformi piškotke ali vtičnike tretjih oseb?

 

Tretje osebe, kot so oglaševalska omrežja in zunanji ponudniki storitev, na primer analiza internetnega prometa, lahko uporabljajo piškotke, spletne svetilnike, komplete za razvoj programske opreme (SDK) ali podobne tehnologije za zbiranje informacij o vašem obisku naše platforme. Te informacije se uporabljajo za zagotavljanje ustreznejšega oglaševanja na naši platformi ali drugje na internetu. Nimamo nadzora nad uporabo teh piškotkov tretjih oseb, ki jih urejajo pravilniki o zasebnosti/piškotkih teh tretjih oseb. Tukaj je seznam tretjih oseb, ki jim dovoljujemo, da v vašo napravo namestijo piškotke ali druge tehnologije.

Analizni partnerji: Partnerji za analizo, ki se ukvarjajo z analizo, in sicer Da bi bolje razumeli, kako uporabljate našo platformo, sodelujemo z različnimi partnerji za analizo. Naslednjim partnerjem za analizo dovoljujemo uporabo piškotkov, SDK-jev in drugih ustreznih tehnologij:

 

Analiza Google Analytics

 

Oglaševalska omrežja: Naslednja oglaševalska omrežja lahko uporabljajo ciljne in oglaševalske piškotke za prikazovanje oglasov, ki vas po njihovem mnenju zanimajo, in za merjenje učinkovitosti teh oglasov na naši platformi.

Adsense

AFS

Adx

Admob

Criteo

Smart

EBDA

Adform

OpenX

Sovrn

Indeks

AdMixer

Yandex

MixAdvert

Easyads

Httpool

Rubicon

Pubmatic

Onet

WideOrbit

Appnexus

 

Vtičniki tretjih oseb:

Naša platforma uporablja tudi vtičnike tretjih oseb v obliki gumba za deljenje za Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Google Plus in Whatsapp. S tem gumbom za deljenje lahko distribuirate naše izdelke na platformi tretjih oseb, če ste povezani s temi tretjimi osebami. Te tretje osebe lahko interakcijo z našo platformo povežejo z vašim računom. Zato pred klikom na gumb za razpošiljanje preberite politike zasebnosti teh tretjih oseb.

 

  1. Kaj lahko storite, da izbrišete, onemogočite ali blokirate piškotke?

Vaš brskalnik običajno vsebuje informacije o tem, kako zavrniti, izbrisati ali blokirati piškotke. Naslednje povezave vas bodo pripeljale do teh informacij o nekaterih pogosto uporabljenih brskalnikih:

Google Chrome

Internet Explorer

Mozilla Firefox

Safari

Opera

Piškotke tretjih oseb v storitvi Google Analytics lahko odjavite v nastavitvah oglasov.

Ciljne piškotke, ki temeljijo na nastavljenih interesih, lahko prek sodelujočih oglaševalskih strežnikov odjavite na naslednjih spletnih mestih, ki jih poganja Digital Advertising Alliance:

http://youradchoices.com.

http://www.youronlinechoices.com

http://optout.aboutads.info

Poleg tega lahko spremenite nastavitve svoje mobilne naprave in imate nadzor nad oglasi, ki vas zanimajo.

 

Upoštevajte: če se odločite, da boste blokirali piškotke, ki smo jih nastavili v naši platformi, morda ne boste mogli dostopati do vseh ali dela naših storitev, na primer ne boste mogli shraniti nastavitev po meri, kot so prijavni podatki.

 

  1. Kontaktni podatki

Za dodatne informacije ali uveljavljanje svojih pravic nas lahko kadar koli kontaktirate na naslovu [email protected].